Idrettsglede skaper muligheter

Over 80 % av alle barna i Norge under 12 år deltar i norsk idrett. Dette gjør idretten til den største fritidsarenaen for barn, noe som også innebærer et stort ansvar for alle som tilrettelegger for barneidrett. Vi ønsker at de ulike nivåene i idretten skal ha en felles forståelse hva barneidrett er og skal være. Vi i idrettsrådet inviterer nå i samarbeid med Troms idrettskrets og Troms fotballkrets til seminar 9. november på Scandic Grand.

Vi får bl.a. besøk av Stig Arve Sæther som er førsteamanuensis i Idrettsvitenskap ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap, NTNU. Hans primære forskningsfelt er ungdomsidrett og talentutvikling, spesielt knyttet til fotball. Hans største forskningsprosjekt er «Fotball og Talent» prosjektet som har fulgt et årskull aldersbestemt landslagsspillere i fotball siden 2005. Til oss kommer også Ingar Mehus som også er førsteamanuensis i idrettsvitenskap ved institutt for sosiologi- og statsvitenskap, NTNU. Han arbeider med temaer som barne- og ungdomsidrett, måling av fysisk aktivitetsnivå, motivasjon og skoleprestasjoner.

 

Så er du opptatt av barn, idrett og aktivitet er dette en kveld å prioritere. Vi ønsker alle som er involvert i barneidrett i Tromsø velkommen.

Seminaret er gratis, men du må melde deg på via linken på plakaten.