Tromsø kommunes idrettspris for 2018 tildeles Alexandra Divina. Alexandra er ung og har mange år foran seg innen denne sporten. Hun fremstår som et godt forbilde for andre unge idrettsutøvere, og som god ambassadør for Tromsø. Vi ønsker lykke til med videre karriere som kickboxer.

Idrettspriskomiteen består av Tonje Randisdatter Tunstad, Ap – leder, Sebastian Hansen Henriksen, H, Bente Ødegaard, Tromsø Idrettsråd. Her er deres begrunnelse:

Det fokuseres mye på at Tromsø har for få og for dårlige idrettsanlegg. Til tross for dette klarer Tromsøidretten å produsere idrettsutøvere som utmerker seg både på nasjonalt og på internasjonalt nivå. Både turn, fotball, ski og kampsport har utøvere som representerer Norge på landslag i ulike årsklasser. I tillegg ligger lag fra Tromsø helt i norgestoppen i ulike idretter.

Resultatmessig er det flere utøvere og lag som har levert toppresultater og plasseringer i løpet av året. Johan Andre Forfang herjer i hoppbakken, og ble sist vinter Tromsøs første olympiske medaljør med sølv individuelt og gull i laghopp. Kvaløysletta Skilags kvinnestafettlag som tok sølv i NM på ski, fikk mye oppmerksomhet i media.

Men så dukker det av og til opp, i skogen av det mangfold av ulike idretter som holder til i Tromsø, idrettsutøvere som leverer resultater i verdensklasse, og som ikke får den oppmerksomheten de fortjener.

Årets prisvinner er en av disse. Kampsportmiljøet i Tromsø er i stadig vekst. Judo, karate og Tae Kwon Do har hatt aktiviteter i byen i mange år. Da Tromsø Kampsportklubb startet med sitt tilbud med kickboxing for ungdom i 2013, dukket en beskjeden 13-åring opp på treninga, og som ønsket å bli bedre kjent med denne idretten. På trenings- og talentsamlinger gjorde hun seg tidlig bemerket, og hun vant kamper på løpende bånd, og i 2017 ble hun  norgesmester for junior, bare 17 år gammel. Dette resulterte i landslagsuttak, og hun representerte Norge under EM som gikk i Makedonia. Her fikk hun en femteplass.

I år har prisvinneren tatt flere medaljer nasjonalt i norgescup og NM og internasjonalt i worldcup og åpne stevner. Dette førte til at hun ble tatt ut på landslaget for å representere Norge under VM i kickboxing for junior, som ble avviklet i Italia. Etter fem forrykende kamper, kom hun til finalen og det endte med  sølvmedalje!

Hun er ikke bare opptatt av egne prestasjoner. Hun har gått inn i trenerteamet i kampsportklubben, og er et stort forbilde for de mange talentfulle utøverne som trener i klubben. Tromsø kommune er stolt over det arbeidet lag og foreninger gjør for barn og ungdom i kommunen. Utøvere som prisvinneren viser at det er mulig å nå helt til topps selv om en kommer fra en liten klubb med begrensede ressurser.